Φωτοβολταικα Ecofriendly

facebooklinkedin2youtube

Σφάλμα
  • JUser: :_load: Δεν είναι δυνατή η φόρτωση του χρήστη με id: 156

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ

 

koufomataΜια ιδιαίτερα σημαντική παρέμβαση για την αναβάθμιση των υφιστάμενων κτιρίων, λιγότερο ή περισσότερο παλιών, αποτελεί η αντικατάσταση των κουφωμάτων τους (με την κακή αεροστεγανότητα και τους μονούς υαλοπίνακές τους) με σύγχρονα, ενεργειακά αποδοτικά κουφώματα με πιστοποιημένες ιδιότητες.

Σε πολλές περιπτώσεις λόγω της κακής εφαρμογής των παλαιών κουφωμάτων παραμένουν ανοιχτές χαραμάδες μέσα από τις οποίες περνάει ο εξωτερικός κρύος αέρας. Αποτέλεσμα αυτής της διείσδυσης του αέρα από παράθυρα και πόρτες μέσα σε ένα χώρο είναι να αυξάνονται οι θερμικές απώλειες και να δημιουργούνται ρεύματα αέρα τα οποία δυσκολεύουν την επίτευξη συνθηκών θερμικής άνεσης. Η χρήση σύγχρονων, υψηλών ενεργειακών προδιαγραφών, κουφωμάτων οδηγεί στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας για θέρμανση και ψύξη, στη βελτίωση των συνθηκών θερμικής άνεσης αλλά και στη μείωση της ηχορύπανσης από τους δρόμους στο εσωτερικό του κτιρίου.

 

antikatast-kufomaΤα κουφώματα αυτά είναι συνδυασμός θερμομονωτικών πλαισίων ώστε νααποφεύγονται οι θερμογέφυρες, όπως τα μεταλλικά πλαίσια με θερμοδιακοπή και ενεργειακά αποδοτικών υαλοπινάκων (διπλοί υαλοπίνακες, αυξημένο πάχος διακένου μεταξύ τους, χαμηλού συντελεστή εκπομπής, κα.). Παράλληλα, η καλή συναρμογή μεταξύ των υαλοπινάκων και του πλαισίου μειώνει τις απώλειες αερισμού στο ελάχιστο και επιτυγχάνει υψηλά επίπεδα υδατοστεγανότητας.

Η εξοικονόμηση ενέργειας που επιτυγχάνεται με την αντικατάσταση των κουφωμάτων με νέα εξαρτάται από τη χρήση του κτηρίου, τα αρχιτεκτονικά του χαρακτηριστικά και το κλίμα της περιοχής. Σε κάθε περίπτωση όμως, η αντικατάσταση παλαιών κουφωμάτων με μονούς υαλοπίνακες, με νέα, τα οποία διαθέτουν διπλούς υαλοπίνακες και θερμομονωτικό πλαίσιο οδηγεί σε εξοικονόμηση ενέργειας που ανέρχεται σε ποσοστό από 20 έως 25%, ενώ η βελτίωση της koufomata2-resizeθερμικής άνεσης είναι, χειμώνα-καλοκαίρι εντυπωσιακή, εξαφανίζοντας το χειμώνα φαινόμενα συμπύκνωσης υδρατμών στα παράθυρα και μειώνοντας την υπερθέρμανση του χώρου το καλοκαίρι. 

Σημαντικό ρόλο στη μείωση των απωλειών ενός κουφώματος παίζει η σωστή εφαρμογή κατά την τοποθέτησή του ή οποία πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις απαιτήσεις των προδιαγραφών και τις οδηγίες εγκατάστασης του κατασκευαστή και να πραγματοποιείται από κατάλληλα εκπαιδευμένο τεχνικό προσωπικό.

 Συνοψίζοντας, θα μπορούσαμε να επισημάνουμε, ότι η αντικατάσταση των υφισταμένων κουφωμάτων της οικίας ή του κτιρίου σας, με νέα τα οποία διαθέτουν διπλούς υαλοπίνακες και θερμομονωτικό πλαίσιο, είναι δυνατό να αποφέρει εξοικονόμηση ενέργειας που μπορεί να φθάνει σε ορισμένες περιπτώσεις έως και το 25%.

 

Η εταιρεία μας, σε συνεργασία με τις μεγαλύτερες εταιρείες κουφωμάτων αναλαμβάνει τις παρακάτω ενέργειες σχετικά με το παραπάνω θέμα :

 

  1. 1.Μελέτη της υφιστάμενης κατάστασης, ένταξη στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ΄ οίκον» του Υπουργείου Περιβάλλοντος – Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, από το οποίο μπορείτε να επιδοτηθείτε έως και 70%.
  2. 2.Προμήθεια και κατασκευή της προτεινόμενης αντικατάστασης παραδοτέα σε πλήρη λειτουργία.

 

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΩΝ

 

Η χρήση βελτιωμένων ενεργειακά υαλοπινάκων μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά στην εξοικονόμηση ενέργειας για τη θέρμανση, ψύξη και φωτισμό των κτηρίων καθώς και στη βελτίωση των συνθηκών θερμικής και οπτικής άνεσης που διαμορφώνονται στους εσωτερικούς χώρους.

 

Υπάρχουν υαλοπίνακες μεγάλης απόδοσης που μπορούν να μειώσουν την ενέργεια που καταναλώνουν τα κτήρια έως και 40%, αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα την ποιότητα και την αισθητική των χώρων.

Το ποσό της ακτινοβολίας που διαπερνά έναν υαλοπίνακα εξαρτάται από τα οπτικά χαρακτηριστικά, το πάχος και τα στρώματα του χρησιμοποιούμενου γυαλιού. Τους χειμερινούς μήνες η πολύτιμη εσωτερική θερμότητα τείνει να διαφύγει από τα παράθυρα. Για το λόγο αυτό, έχουν κατασκευαστεί ειδικοί διπλοί υαλοπίνακες χαμηλής εκπομπής (low emissivity), με σημαντικά ενεργειακά οφέλη. Ειδικότερα:
Οι υαλοπίνακες χαμηλής εκπομπής αποτελούνται από δύο υαλοπετάσματα. Το εσωτερικό υαλοπέτασμα είναι ένας συμβατικός μονός υαλοπίνακας, ενώ στην εσωτερική επιφάνεια του εξωτερικού υαλοπίνακα έχει επιστρωθεί αόρατη σύνθεση μεταλλικών στοιχείων. Είναι η αποκαλούμενη χαμηλής εκπομπής επίστρωση, η οποία εμφανίζει υψηλή ανακλαστικότητα στο υπέρυθρο τμήμα της ακτινοβολίας. Μεταξύ των δύο υαλοπινάκων υπάρχει κενό ή ευγενές αέριο. Η χαμηλής εκπομπής επίστρωση αντανακλά τη θερμότητα απ' όπου και αν αυτή προέρχεται. Το χειμώνα προς το εσωτερικό του κτηρίου, κρατώντας τη ζέστη στον εσωτερικό χώρο και το καλοκαίρι προς το εξωτερικό του κτηρίου. Επίσης, υπάρχουν νέοι υαλοπίνακες που μειώνουν αισθητά τη διαπερατότητα της υπεριώδους (UV) ακτινοβολίας και έτσι αποφεύγονται ξεθωριάσματα στα αντικείμενα στο εσωτερικό του διαμερίσματος/ κτηρίου και, παράλληλα, προστατεύεται η υγεία των ανθρώπων.
Ανάλογα με το κλίμα της περιοχής, τα οφέλη από τη χρήση υαλοπινάκων χαμηλής εκπομπής, είναι:

Σε θερμά κλίματα, οι υαλοπίνακες χαμηλής εκπομπής:


• αντανακλούν το υπέρυθρο φως του ήλιου.
• δρουν σαν ασπίδα στην εισαγωγή θερμότητας από το εξωτερικό περιβάλλον.
• μειώνουν το κόστος ψύξης.


Σε ψυχρά κλίματα, οι υαλοπίνακες χαμηλής εκπομπής:


• Μεγιστοποιούν την ευεργετική ενέργεια του ήλιου.
• Δρουν σαν ασπίδα στη θερμότητα που προσπαθεί να διαφύγει από τον εσωτερικό χώρο προς το εξωτερικό περιβάλλον.
• Μειώνουν το κόστος θέρμανσης.

 

Συμπερασματικά, η αντικατάσταση των υφισταμένων υαλοπινάκων της οικίας ή του κτιρίου σας, με νέους χαμηλής εκπομπής, είναι δυνατό να αποφέρει εξοικονόμηση ενέργειας που μπορεί να φθάνει σε ορισμένες περιπτώσεις έως και το 40%.

 

Η εταιρεία μας, σε συνεργασία με τις μεγαλύτερες εταιρείες υαλοπινάκων αναλαμβάνει τις παρακάτω ενέργειες σχετικά με την αντικατάσταση των υαλοπινάκων :

    1. Μελέτη της υφιστάμενης κατάστασης, ένταξη στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ΄ οίκον» του Υπουργείου Περιβάλλοντος – Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, από το οποίο μπορείτε να επιδοτηθείτε έως και 70%.
    2. Προμήθεια και κατασκευή της προτεινόμενης αντικατάστασης παραδοτέα σε πλήρη λειτουργία.

 

Scroll Up